De ruwbouw (slot) met tussendoortjes

Midden november gaan de metsers van Hedwin Redde voor het laatst de werf op. De dakwerkers hebben het skelet van de dakconstructie geplaatst zodat ze de topgevels kunnen metsen. Het regenweer en de gure novemberwind gooien enkele dagen roet in het eten. Om te vermijden dat de versgemetste muurtjes een eigen leventje gaan leiden wordt ervoor geopteerd om ze niet te snel te zetten.

In de zelfde week hebben we een afspraak met de mensen van het water en de elektriciteit. Op vlak van elektriciteit hebben we een troef in huis. Het fenomeen heeft geen geheim voor Palief en samen met Malief en Schoonpalief komen we op een herfstavondje samen en tussen enkele Leffes door wordt een maagdelijk plan bijgewerkt tot het ultieme elektriciteitsschema.

De verwarmingstoestellen van de woonkamer blijken het moeilijkst te zijn, maar de medewerker van Bramar past er een mouw aan door een sierradiator voor te stellen. Ook in de badkamer komt iets dergelijks om natte handdoeken op te drogen. De ramen tot op de grond, kasten en het schuifraam maken het plaatsen een vervelende zaak.
De elektriciteitsman van Quicke is blij met het huiswerk dat we de avond voordien maakten en gaat de muren met een wasco te lijf. Er verschijnen tekens op die ons tot 24 uur voordien op Chinese karakters hadden doen denken. We maken we de volgende week een afspraak bij de lichtcentrale in Brugge om de verlichting te kiezen. Deskundigen ter plaatse maken veel tijd vrij om al je grilletjes en willetjes te aanhoren en doen zelf suggesties. De week erop krijgen we de offerte doorgemaild. Op de bijzonder dure buitenverlichtig na schrappen we niets.
Volgende week het dak (een week uitgesteld omwille van het weer), de waterleidingen en de elektriciteit.

No comments: