De vloerplaat


Het gaat wel heel snel de voorbije dagen, en dat juichen we alleen maar toe. Vorige week was de grond nog een braakliggend terrein, terwijl hetzelfde perceel vandaag bedekt is met gewapend beton dat op sommige plaatsen wellicht tot ruim een halve meter dik ligt.
Toen we vanmiddag op de werf aankwamen bleek de bekisting voor de vloerplaat dubbel zo hoog te zijn, lag er een indrukwekkende constructie metaal in, en was het geheel ongeveer half gevuld met beton. De arbeiders op een nabijgelegen werf wachtten op de volgende vracht beton en wanneer ik besloot nog maximum een kwartiertje te wachten op de volgende betonmixer reed een oranje vrachtwagen achterwaarts op het achterliggende veld om zodoende het voetpad geen schade te berokkenen. De lading werd gestort en meteen effen gemaakt.

In de vooravond rijd ik nog eens langs om te kijken of de vloerplaat er al helemaal ligt en ontmoet er Frederik. Er zijn nog meer vorderingen gepland in de nabije toekomst. Morgen mag de bekisting er al af en wordt de berg teelaarde vlak gemaakt om proper te kunnen werken.

Het geeft een kick om de bouw zo snel te zien opschieten met zoveel deskundigheid. Alles lijkt tot in detail geregeld en het loopt tot nu toe op wieltjes. Volgende week begint het metselwerk al.

No comments: