De bank (bis)

We krijgen uit verschillende hoeken de tip ook eens binnen te lopen bij KBC, want praten werkt zoals hun ondertitel zegt. Onder de indruk van ons voorgaande Dexia-verhaal hoopten we ditmaal op voorwaarden die wel menselijk zijn. "Een goede bankier maakt 2 uur tijd voor je", had men ons ingepeperd en deze wijze woorden indachtig zijnde stapten we die woensdag het bankkantoor binnen. Het onthaal was al meteen een pak vriendelijker dan bij de concurrentie, net als de persoon die fulltime belast is met woningkredieten.
We hoefden niet eens het lijstje met extra aandachtspunten van Filip boven te halen. Ze werden stuk voor stuk vakkundig voorgesteld en uitgelegd. Tot 2-3 keer toe als het nodig was. Duidelijk, eenvoudig, vriendelijk en geduldig. En de rentevoet? Bijna een procent lager dan bij de concurrenten van Dexia. Concreet: we kunnen € 15000 meer lenen en betalen bijna € 200 minder af op een maand. Dàt zijn nog eens voorwaarden. "Waar kunnen we tekenen?" Kom over 14 dagen terug. Misschien zijn de rentevoeten nog gezakt en dan passen we het tegen dan aan in uw voordeel. We maken een afspraak en nemen afscheid. 2 uur zijn zo voorbijgevlogen.

2 comments:

Nick en Ann said...

hallo even een vraagje wij hebben intresse in lot 1 . Kan jij me soms vertellen wanneer ze bij jullie beginnen aan de woning ? En wat voor bouwstijl jullie gekozen hebben .

Dora said...

De architect is momenteel bezig met de plannen. Ze hebben ons gezegd dat ze na het bouwverlof beginnen, en dat we er ongeveer één jaar na ondertekenen van het contract (30 april) zouden wonen. Een exacte datum voor de start van de bouwwerken ligt nog niet vast.
Wij hebben gekozen voor een woning van 12 meter diep, gewoon rechthoekig, moderne bouwstijl (2 contrasterende kleuren stenen (Terca) in grote rechthoekige vlakken).