De rondrit

"Een kijkwoning hebben we niet omdat die niet kan praten. Bij ons mag je alles zien, van fundamenten tot afwerking." Filip duwt ons een lijstje met recente klanten in de hand. "Ga zelf maar vragen wat ze van onze manier van werken vinden." Overtuigend. "Wij leveren enkel maatwerk, geen typewoningen." Nog eens.
Zoals enkele dagen voordien afgesproken zien we elkaar op de carpoolparking in Loppem. Onze vaders zijn deze keer ook van de partij. Ervaringsdeskundigen, weet je wel.
We racen naar Varsenare. Een nieuwe wijk bijna afgewerkte woningen. We stappen een huis binnen en bekijken de benedenverdieping. Schuin daartegenover is de keuken reeds geïnstalleerd. Twee soorten stenen, houten dakoversteken, potgewelven, ... Stuk voor stuk forten en alles maatwerk. Race naar Aartrijke, race naar hot en naar her. Telkens weer dezelfde werkwijze: kwaliteitsmaatwerk, dat is duidelijk.
Ondertussen kwam bij ons de gedachte op dat het toch wel straf is dat een aannemer de moeite doet om met zijn potentiële klanten rond te rijden, zelfs al weet men nog niet of die zullen toehappen.
Als je op zo'n manier je product durft te etaleren, moet het wel zo zijn dat alles topkwaliteit is.
En dat kan van veel promotoren met hun kijkwoningen niet gezegd worden!

No comments: